• 05 OCT 14
  Ce este un tratament endodontic?

  Ce este un tratament endodontic?

  In general tratamentul se efectueaza in una sau doua sedinte dar aceasta depinde de complicatiile aparute si de tehnica medicului. Dupa realizarea anesteziei se separa dintele care va fi tratat de restul cavitatii orale cu o folie de cauciuc numita diga pentru a preveni infectarea cu saliva in timpul tratamentului si respectiv impiedicarea ajungerii in cavitatea bucala a hipocloritului de sodiu cu care se dezinfecteza canalele.
  In functie de gradul de afectare a pulpei si a parodontiului apical medicul va alege daca este posibila tratarea intr-o singura sedinta sau se impun sedinte intermediare in care anumite substante vor fi aplicate temporar pe canale inainte de obturatia definitiva (cel mai frecvent se aplica pasta de hidroxid de calciu).

  Pasul 1:

  Dupa ce s-a instalat anestezia se monteaza folia de protectie, diga, apoi se face o deschidere in coroana dintelui pana se ajunge in camera pulpara la nerv.

  Pasul 2:

  Se identifica toate canalele din radacini si se masoara lungimea lor.

  Pasul 3:

  Se scoate afara toata pulpa inflamata (nerv+vase de sange); se curata canalele, se rascheteaza peretii cu ajutorul acelor; se iriga cu solutie de hipoclorit de sodium si apoi se usuca.

  Pasul 4:

  Se umplu apoi canalele cu pasta sigilanta si conuri de Gutaparca.

  Pasul 5:

  • Dintele se inchide cu o obturatie provizorie.
  •  In sedinta urmatoare dupe ce se face o radiografie de control a tratamentului, se plaseaza o obturatie definitiva.
  •  Pivoti de fibra de sticla sau dispozitive metalice se pot introduce pentru a fixa mai bine plomba definitiva.

   

Fa-ti acum o programare!

Medicul dentist va poate recomanda tratamentul potrivit pentru un zambet cat mai frumos!