• 08 OCT 14
  Proteza totala

  Proteza totala

  Daca acum purtati o proteza, ajustarea ei sau inlocuirea acesteia cu una potrivita, constituie o alternativa la implant. Din pacate, protezele genereaza resorbtii osoase permanente ce implica rebazari (incarcari) periodice care duc in timp la ingrosarea si ingreunarea acestora, facandu-le incomode sau chiar inutilizabile.

  Amanarea tratamentului

  Amanarea luarii unei decizii reprezinta intotdeauna o alternativa. In orice caz, amanarea tratamentului o buna perioada de timp constituie asumarea unui risc extrem de mare, mai ales dupa ce ati pierdut dintii. Dintii au nevoie unii de altii, pentru a-si oferi suport. Inlocuirea dintilor poate evita aparitia unei reactii in lant la nivelul gurii, declansandu-se astfel probleme extrem de grave.

  Atunci cand se pierde un dinte, fortele ce apar in momentul cand se musca din alimente, preseaza asupra dintilor vecini spatiului, iar acestia incep sa-si schimbe pozitia. Atunci cand un dinte nu mai are dintele de deasupra peste care sa se suprapuna atunci cand vine in contact, poate incepe sa iasa din locul lui (coboara sau urca). Daca muscatura se modifica, articulatia maxilarului va avea de suferit, generand “pacanituri” dureroase in urechi, migrene sau dureri de ceafa. Pentru ca un dinte ce nu are o pozitie corecta, este mai greu de curatat, placa bacteriana si tartrul se pot acumula, facilitand conditiile de aparitie a cariilor si a bolii parodontale.

Fa-ti acum o programare!

Medicul dentist va poate recomanda tratamentul potrivit pentru un zambet cat mai frumos!